Guide: Så köper du ditt första trum-set

Bild på ett trumset

Trummisen, som är pulsen i ett band, har mer utrustning än någon annan i ensemblen. Som tur är behöver du inte köpa allt på en gång.

Som ett resultat av detta har vi delat upp allt du behöver veta för att köpa ett trumset för en nybörjare, från kit-typer att tänka på när du handlar för en nybörjare till nödvändig utrustning som behövs för att spela de melodier som kommer att hålla din elev engagerad.

Det finns trumset för alla

Det finns trumset för alla

Trumset i vuxenstorlek kan vara för stora för ett barn som precis har börjat spela trummor. Mindre trumdiametrar gör att yngre barn kan nå alla trummor och sparkpedaler i trumset i juniorstorlek som tillverkarna tillverkar.

Det är viktigt att testa all utrustning som du överväger att köpa för att se till att räckvidd och storlek inte blir ett problem. Köp inte leksakssatser från leksaksaffärer om ditt barn inte är fem år eller yngre. Trots att de kan se ut som riktiga trumset är trummorna nästan säkert gjorda av plast, vilket gör dem till lite mer än billiga leksaker.

Majoriteten av de större trumtillverkarna tillverkar “ficksatser” eller “juniorsatser” för yngre trummisar. Så småningom kommer din unge att växa ur ett junior-kit, men det kommer inte att gå fort.

Vilka är de bästa trumsetten för barn?

Vilka är de bästa trumsetten för barn?

Beroende på hur stor din elev är kan du räkna med att han eller hon ska använda ett juniortrumset tills han eller hon är minst tolv år gammal.

Du kanske vill kolla in de här modellerna om du är lite för liten för ett fullstorleksset:

  • Pearl Roadshow Junior
  • Natal EVO 20” Fusion Drum Kit
  • Trumset för Barn av Gear4music
  • Breakbeats by Questlove
  • Hayman HM-350 Pro Series Fusion Drum Set

Vilka är de bästa trumsetten för vuxna?

Det finns satser från stora tillverkare som är både prisvärda och av hög kvalitet för nybörjartrummisar.

De här modellerna rekommenderar vi att du tar en titt på:

  • Export Pearl Roadshow Gammon 5 Pieces
  • Imperialstar Gretsch Catalina, tillverkad av Tama.
  • Startone Star Drum Set Studio
  • Millenium Focus
  • Pearl EXX725SBR/C Export Aztec Gold

Köp trummor online

Köp trummor online

Glöm inte att läsa listan över vad som ingår om du beställer online! Vissa av dessa set har mer på internetfotot än vad som verkligen ingår i paketet. Tänk på kostnad och kvalitet när du fattar ett beslut. Priset på ett trumset bestäms främst av dess byggkvalitet. Två varningar följer med de billigaste allt-i-ett-paketen.

Det är möjligt att skalen kan användas, men cymbalerna och hårdvaran kommer att behöva bytas ut inom en snar framtid om setet används ofta. Om du letar efter något mellan en leksak och ett instrument kan detta dock vara ett bra alternativ.

Hitta trumset hos trumslagaren!

Titta på trumutrustningen

Se till att hårdvaran är i gott skick. Du kan zooma in på fotografierna av utrustningen om du köper på nätet. Tre ben på cymbalställen bör bestå av två separata delar vardera. Byt ut stativet hellre förr än senare om det är “enplöjt”, så att säga, eller om komponenterna som lossnar och dras åt ser ut som vanliga vingmuttrar från järnaffären.

Köpa nytt trumset eller begagnat?

Vilket är det bästa alternativet för nybörjare: nytt eller begagnat? Även om du kan spara mycket pengar på att köpa ett begagnat trumset kan förstagångsköpare bli avskräckta av det stora antalet alternativ. Du kan vara säker på att ett nytt trumset inte har missbrukats eftersom de kommer med garantier.

Förstagångsköpare är vanligtvis bäst betjänta av att köpa helt nya satser, men om du har en trumkompis som är redo att hjälpa dig i ditt sökande efter begagnade grejer kan det vara värt din tid.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla