Därför bör du använda en jaktradio under jakten

Jaktradio


Ett klokt råd är att undvika att köpa en jaktradio som har fler funktioner än du faktiskt behöver. Å ena sidan är det dyrare, men å andra sidan blir radions drift svårare om den laddas med funktioner. Om du får en radio som har flera funktioner bör du ta dig tid att lära dig hur du använder dem så att du har fullständig kontroll i alla scenarier.

Jag känner människor som har gjort misstaget att ändra inställningarna för en radio som de inte helt behärskar, vilket resulterar i att de sitter kvar med en radio som inte fungerar korrekt. Ett misstag av denna art kan ha katastrofala följder och kan förstöra hela nöjet med en stor jaktutflykt.

Om du senare inser att du behöver en viss funktion som du plötsligt har varit tvungen att ha, kan du alltid ändra dig. När det gäller återförsäljningsvärde är utmärkta jaktradioer bland de mest värdefulla, och vissa butiker kommer till och med att byta ut din gamla radio och ge rabatt på en ny om du köper den av dem.

Bekanta dig också med hur din radio beter sig när den slås på och av flera gånger, om möjligt. Om inte annat anges, förblir vissa inställningar exakt som du lämnade dem, medan andra återgår till sina standardvärden om det inte uttryckligen anges annorlunda. När du programmerar radion på egen hand är det viktigt att förstå hur du återställer alla inställningar om det skulle uppstå ett programvarufel. Vi rekommenderar att du kikar på https://jaktradios.nu för att hitta rätt radio för ditt behov.

Behöver du en hörselsnäcka?


När du köper en jaktradio ingår ofta en pilgrimsmussla; ändå rekommenderar jag att du köper detta separat om det är möjligt, eller åtminstone testar det noggrant. Det ska vara bekvämt att bära under utökade övningar och det bör anpassas efter din kroppstyp. Som ett resultat är det viktigt att välja en modell som är både funktionell och bekväm.

Tänk också på att du med största sannolikhet kommer att bära en keps eller hjälm då och då, så se till att du övar med snigeln medan du bär huvudbonader. Om du bär en keps som klämmer över öronen är det inte garanterat att musslan blir lika bekväm för dig att äta.

Enligt vissa producenter har deras musslor ett extremt brett utbud av härkomstregister. Även om det är sant att det normala hörselområdet för små barn är mellan 20 och 20 000 Hz, minskar den maximala hörselgränsen när man blir äldre. Den högsta frekvensgränsen för en vuxen är cirka 15 000 till 17 000 Hz. I det här fallet behöver du inte spendera mer för en mussla med ett alltför stort register.

I stället föredrar vissa att köpa hörselkåpor med en inbyggd högtalare och en mikrofon som kan kopplas till en radio. Detta är ett mångsidigt alternativ, och du behöver inte oroa dig för att bära en hörapparat som kan fastna i vecket på dina öronskydd.

Behöver du en hörselsnäcka?

Tillverkare, liksom ett prisspann


En jaktradio kanske kostar någonstans mellan 500 och mer än 5 000 kronor. Detta representerar den varierade standarden, antalet funktioner och tillbehör som finns på marknaden idag. Återigen, tänk på hanteringen och vad du personligen kräver av en jaktradio innan du fattar ett köpbeslut.

Låt dig inte luras att tro att en radio är mycket bättre helt enkelt för att den är dyrare, eller att en radio är olämplig helt enkelt för att den är billigare. Välj inte heller en jaktradio bara på grundval av dess märke.

Fråga gärna andra jägare om vilken radio de föredrar och, ännu viktigare, varför de gillar det. Om du funderar på att köpa en begagnad jaktradio kan du läsa våra rekommendationer om hur du gör det här.

Jaktradioer för 31 och 155 MHz frekvenser tillverkas och säljs av välkända företag, inklusive:

  • Hunter
  • Lafayette
  • Albecom
  • Icom
  • Zodiac
0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla