Lär dig spela gitarr enkelt!

En bild på en gitarr lektion

Nästan alla har någon gång i livet haft lust att spela ett luftgitarrsolo medan de lyssnar på en fantastisk låt. Att lära sig spela akustisk eller elektrisk gitarr kräver däremot mycket hårt arbete och uppmärksamhet.

Du kan bli stum om du vill lära dig att spela gitarr. Vilket är det bästa sättet att lära sig spela gitarr? Nej, du behöver en lärare för att lära dig spela gitarr. Jag är inte säker på om jag ska börja med ackord eller skalor.

Om du har mycket att tänka på kan det vara lite skrämmande. Du kanske också tvivlar på om du kommer att kunna spela gitarr överhuvudtaget. Det är mycket ovanligt att nya spelare sätter för stor press på sig själva att “bli utmärkta” på en gång, och det kan leda till en förhastad inlärningsprocess.

För att lära sig gitarr, vilken är den mest effektiva metoden?

När det gäller att bemästra en ny talang krävs det ofta en kombination av uthållighet, tidsplanering och övning. Att spela gitarr är ungefär som att lära sig läsa musik. När det gäller att lära sig gitarr finns det inga genvägar eller substitut för att ställa in konsekvent tid för övning.

Att ha tålamod med sig själv är en av de viktigaste lektionerna för nybörjargitarrister att lära sig. Stora gitarrister dyker inte bara upp från ingenstans. Även om det bara är några minuter om dagen bör det vara en regelbunden del av din veckovisa rutin att öva på ackord, skalor och tekniker för gitarr. Det är svårare att börja med goda vanor än att sluta med negativa vanor.

Trots vikten av att öva regelbundet när man lär sig spela gitarr finns det fortfarande tekniker för att göra processen så rolig som möjligt.

Börja med att lära dig grunderna för gitarrspel.

Börja med att lära dig grunderna för gitarrspel.

I början är det alltid det svåraste. När det gäller att starta en ny karriär måste du först lära dig att krypa innan du kan gå. Det finns flera sätt att lära sig grunderna och öva dem, oavsett om du lär dig spela gitarr hemma med hjälp av Youtube.

Även om det kanske inte är lika spännande att lära sig namnen på strängarna och gitarrens olika delar som att utföra ditt första solo eller att spela ackorden till din favoritlåt, kan det hjälpa dig att bli mer bekväm med ditt instrument. Nedan följer några av gitarrens grunder som du bör lära dig:

TIPS: En gitarrkurs kanske hade varit något för dig?

Att stämma in en gitarr

Håll din gitarr i god funktion för att förbättra ditt spel och din gehörsutveckling. För att få ut det mesta av din gitarr bör du öva med en gitarrstämmare. Om en sträng går sönder under ett övningspass ska du veta hur du byter ut den. Lär dig mer om gitarrens många delar och hur de påverkar instrumentets ljud.

Hur man identifierar strängarna på en gitarr

Du kan lära dig att känna igen toner och toner genom att lära dig namnen på strängarna och i vilken ordning de förekommer på din gitarr. Du kan sedan använda denna kunskap till mer avancerade tekniker, som att läsa tabulatur. Ta reda på hur du kan memorera namnen på och ordningsföljden för gitarrsträngarna.

En guide för att plocka en gitarr

Korrekt hantering av plektrum kan hjälpa dig att producera en behagligare ton. Du kommer att kunna höra skillnaden i tonen på din gitarr när du experimenterar med olika plektrumtjocklekar (eller tunnare).

Hur man spelar gitarrens instrumentala instrument

Att lära sig var du ska lägga fingrarna på greppbrädan för att noten ska klinga tydligt är en av de första sakerna du lär dig som nybörjargitarrist. För att lära dig spela gitarr måste du kunna höra noterna tydligt.

Hur man stummar som ett proffs

Att hålla handleden flexibel under strumming kan hjälpa dig att utveckla en mer flytande spelstil, men det kan också hjälpa till att minska ömhet eller spänningar efter ett övningspass. Få fler råd om hur du spelar gitarr som ett proffs!

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla